Thursday 6 January 2011

Svakodnevne sitnice čitalaca - MWDP

Ovoga puta nešto što je poslao jedan od čitalaca bloga Svakodnevne Sitnice... Hvala MWDP na prikazu njegovog EDC kompleta.

"Evo jedne (ne baš tako sjajne) slike, nisam ostavio da kamera fokusira do kraja...




S leva na desno:

1. ključevi od kola (s malim slipjoint nožem)
2. Mini Bic (bio je Zippo ali sam na moju sreću prestao da pušim, a za nepušače je izuzetno nepraktičan)
3. Parker olovka
4. Casio Lineage sat
5. SAK
6. Inova X1 LED lampa (1x1.5v AA, 30 lumena) - ne baš sjajna iz mog iskustva
7. Novčanik SAMO s dokumentima, novac ide odvojeno
8. Smith and Wesson Extreme Ops tanto tip
9. Kingston 8GB
10. Nokia E72 u kožnoj futroli (nije prisutna na slici)

U jakni su uvek i Maglite 2x1.5v AA, sunčane naočari kao i mp4 plejer. U torbi je palica (26", Rothco), kao i Opinel broj 10 za pripremanje hrane. Stvari će malo da se promene pošto planiram kupovinu Cold Steel Voyager-a i neke (manje) Fenix lampe u skorijoj budućnosti... "

3 comments:

  1. Odličan EDC komplet. Možda treba dodati pomoćnu LED lampu.

    ReplyDelete
  2. Hvala na komentaru :) Naručio sam danas Cold Steel Voyager srednje veličine sa kombinovanom oštricom, kao i Fenix E20 lampu. Nadam se da će stići uskoro, i šaljem slike odmah :)

    Inovu sam naručio iz Army Shop-a letos i oduševio sam se kakvu jačinu ima za tako mali izvor energije. No, lampa je brzo počela da gubi kontakt negde i desi se da se ugasi baš kad mi je najviše potrebna... Propala investicija, ali popraviću je već nekako. Hteo sam da uzmem Inovu X3 ali ne znam na koji način da pribavim CR123 baterije...

    Smith and Wesson nož sam uzeo poprilično jeftino, i bio je izuzetno oštar, ali gubi tu oštricu dosta brzo. Takođe moram da primetim da tanto oblik sečiva nije praktičan za EDC.

    Sve najbolje

    ReplyDelete
  3. Cold Steel Voyager i Fenix E20 su dobar izbor, doduše lično nisam ljubitelj kombinovanih oštrica, ali naravno kome ima upotrebnu vrednost od njih samo napred. Malo su nezgodne za oštrenje za moj ukus. Tanto je potpuno taktičko sečivo i ima malu upotrebnu vrednost u svakodnevnom životu.

    Što se INOVA lampe tiče, ako je u pitanju ona mala koja je privezak, ona bi trebala da ima pozlaćene kontakte koji ne bi smeli tako da se ponašaju. Takođe bih preporučio da prvo kontaktiraš uvoznika i/ili proizvođača jer bi to trebalo da podleže garanciji, i koliko znam INOVA to rešava bez problema. Ipak treba proveriti pre nego što kreneš sa samostalnom popravkom.

    Baterije CR123 se mogu naći kod nas. Ima ih recimo u foto radnjama (bar u mom gradu), bolje opremljenim marketima tehničke opreme, i sl. Ne bi trebalo da ima problema sa nabavkom, mada...

    Za Fenix E20 bih preporučio da nabaviš 2x14500 litijumske baterije, mada treba prvo proveriti voltažu LED emitera da ne bude preopterećen i da ne dođe do pregorevanja. Ne bi trebalo da bude teško naći ove podatke na netu, ili direktno kod proizvođača, siguran sam da će rado odgovoriti.

    Srećno sa novom EDC opremom.

    ReplyDelete