Friday, 22 October 2010

Mini Olovka privezak

Seriju Blogova vezanih za priveske ključeva nastavljam još jednim od zgodnih priručnih gadžeta - Olovka. Dobro je poznato da je jedna od osnovnih stvari koje uglavnom nosimo sa sobom olovka i papir. Ova sitnica nam veoma često treba, počev od zapisivanja najbanalnijih stvari, pa do situacija koje se mogu ubrajati u visoki rizik. Izbor olovaka koje možemo nositi sa sobom je ogroman, od najobičnijih plastičnih, preko skupih načinjenih od raznih materijala, pa do specijalnih i specifičnih... Kao što naslov teme kaže, pozabavićemo se olovkama koje su kreirane da budu veoma prenosive na ključevima, ili pak veoma kompaktnog dizajna.


Vrlo često se nalazimo u situacijama kada je olovka neophodna a baš je nema, na ovaj način uvek će biti uz nas. Ova mala plastična olovčica je veoma jeftina i lako je nabaviti, u bolje opremljenim knjižarama. Uložak je crne boje, i ostavlja trag 0,5 ili 0,7mm.

Jedna od izuzetnijih olovaka na tržištu je i olovka napravljena za potrebe američkih astronauta. Pisanje u bestežinskom stanju je popriličan izazov za hemijsku olovku, pa je tako ova načinjena da može da piše pod svim uglovima, na svim površinama, čak i  u vlažnim okruženjima. Ovako nešto nije lako postići, što znaju svi koji su pokušali da pišu običnom hemijskom na vertikalnoj podlozi. Tinta u ovoj olovci je pod pritiskom a kuglica je od tungstena. Malih je dimenzija i lako se utapa u privezak za ključeve...Pored ovih postoji niz olovčica koje možete nositi sa sobom poput priveska, a nije retko i da su izrađene od egzotičnijih materijala.Pored ovih postoji i posebna podvrsta tzv "taktičkih" olovaka koje su uglavnom izrađene od nerđajućeg čelika, ili nekog jačeg materijala, normalne su veličine i forme takve da mogu poslužiti kao sredstvo za samoodbranu (kubotan ili yawara stick).
Olovka je nešto što se uzima zdravo za gotovo, ali je to nezaobilazni deo iole ozbiljnog EDC kompleta. Potrebna je u najrazličitijem opsegu situacija, i naprosto ne možemo da priuštimo sebi da budemo bez nje. Noseći je kao privezak za ključeve neće biti situacije kada nam neće biti pri ruci....

No comments:

Post a Comment